چهارمین جلسه هماهنگی طرح ساماندهی آسیبهای اجتماعی با حضور سید محمد فیاض مدیر کلهماهنگی، نظارت و کنترل معاونت هماهنگی امور مناطق شهرداری تهران ،عبدالمجید رحمانی دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیبهای اجتماعی شهر تهران و سید محمد رحیم مرتضوی شهردار منطقه۹ برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت هماهنگی و امورمناطق به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه9، سید محمد فیاض مدیر کلهماهنگی، نظارت و کنترل معاونت هماهنگی امور مناطق شهرداری تهران گفت: مطابق دستورالعمل شهرداران مناطق، نواحی، معاونین اجتماعی و مدیران آسیبهای اجتماعی مناطق ۲۲گانه مکلف شدهاند که پس از اجرای طرح ساماندهی معتادان متجاهر،کودکان کار، متکدیان کارگروه و یا قرارگاهی را در محدوده نواحی تشکیل داده و با اجرای برنامههای فرهنگی در اماکنی که در گذشته کلونی آسیبهای اجتماعی بوده جهت جلوگیری از تجمع مجدد گروههای آسیب پذیر در این نقاط اقدام کنند.
عبدالمجیدرحمانی دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیبهای اجتماعی کلانشهر تهران ضمن حضور در این نشست گفت: موضوع ساماندهی مشاغل و زبالهگردها توسط معاونت خدمات شهری و محیط زیست و موضوعات متکدیان، معتادان متجاهر، کودکان کار و خیابان و ساماندهی بیخانمانها هم توسط سازمان خدمات اجتماعی ذیل معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در این طرح در حال رصد و پیگیری مداوم است که با تلاش و فعالیت شبانه روزی همکاران قادر خواهیم بود اتفاقات مثبتی را در اجرای دقیق این طرح رقم بزنیم.
دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیبهای اجتماعی کلانشهر تهران افزود: پس از جمعآوری این افراد، با همکاری شهرداری تهران و مجموعه دستگاههایی که در قرارگاه اجتماعی عضویت دارند و با مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیبهای اجتماعی کلانشهر تهران در ارتباط هستند به اشخاصی که نیاز به مراقبت، حمایت و خدمات دارند خدمات شایسته و مناسبی را ارائه خواهیم داد.
سید محمدرحیم مرتضوی شهردار منطقه9 در ادامه ضمن اشاره به تأکید شهردار تهران در خصوص اجرای طرح ساماندهی آسیبهای اجتماعی گفت: این طرح مطابق با ضوابط قانونی و با استقرار و فعالیت اکیپهای حامی شهر و سازمان پسماند در ۵ محور ساماندهی کودکان کار، متکدیان، کارتن خوابها، زباله گردها و معتادان متجاهر در محدوده منطقه 9 درحال اجرا می باشد.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای اجرای طرح مذکور در منطقه9 افزود: در حوزه خدمات شهری و محیط زیست طی دو هفته اخیر به منظور احیای حقوق عامه و حفظ محیط زیست و همچنین سلامت شهروندان، نسبت به جمع آوری 2295 کیلوگرم پسماند در محدوده منطقه توسط کیپهای شبانه روزی اقدام لازم صورت گرفته است.
شهردار منطقه9 خاطرنشان کرد: حوزه اجتماعی و فرهنگی نیز در ۵ محور متکدیان، معتادان متجاهر، کودکان کار، افراد کارتنخواب و بیخانمان و زباله گردها نسبت به جمع آوری و ارجاع به مراکز ذیربط و همچنین شناسایی مراکز غیر مجاز خرید و ضایعات اقدام کرده است.
مشاهده عینی نتایج کاهش وقوع بزهکاری در شهر در آینده نزدیک
به گزارش روابط عمومی معاونت هماهنگی و امور مناطق به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه 18، در جریان این نشست که سید محمد فیاض مدیرکل هماهنگی، نظارت و کنترل امور مناطق شهرداری تهران ، عبدالمجیدرحمانی دبیر مرکز رصد وپایش آسیب های کلانشهر تهران محمد جواد خسروی شهردار منطقه18 وتنی چند از مدیران منطقه حضور داشتند ، اهم اقدامات انجام شده توسط حوزه های معاونت خدمات شهری و محیط زیست ، اجتماعی وفرهنگی و همچنین نواحی هفتگانه منطقه 18 از زمان آغاز طرح تا کنون مورد ارزیابی وتجزیه وتحلیل قرار گرفت.
سید محمد فیاض مدیر کل هماهنگی نظارت و کنترل امور مناطق شهرداری تهران گفت: مدیریت شهری برای تحقق رویکردهای ابلاغی در طرح سامان بخشی آسیب های اجتماعی نیازمند مشارکت همه جانبه سازمان های مردم نهاد است و اگر شهرداری بعنوان متولی اداره امور شهر در این مسیر پر تلاطم و طاقت فرسا از حیث این قبیل معضلات که پدیده ای مدت دار و با قدمت محسوب می شود و لایه های مختلف آن در اقصی نقاط شهر وجود دارد ، همراهی و پشتیبانی نگردد ، نمی توان به نتایج دلخواه دست پیدا کرد.
وی ادامه داد : مشاهده عینی نتایج کاهش وقوع بزهکاری در شهر در کوتاه ترین زمان ممکن از تأکید شهردار تهران بوده که می بایست توسط مناطق به بهترین شکل به مرحله اجرا گذاشته شود.
عبدالمجید رحمانی دبیر مرکز رصد و پایش آسیب های شهر تهران در ادامه با بیان اینکه پیش از این وضعیت آسیبهای اجتماعی با شیبی فزاینده روز به روز وضعیتی بدتر پیدا می کرد به نحوی که بنا به اذعان شهردار تهران در پایان سال ۱۴۰۰حدود ۸ هزار معتاد در کمپهای ماده ۱۶ مستقر و ۱۵ هزار معتاد متجاهر دیگر نیز در خیابانها رها شده بودند و وجود چنین شرایط نابسامانی دو دلیل اصلی داشت؛ نخست عدم وجود ظرفیت ساماندهی و دوم ناهماهنگی بین دستگاهها برای حل چالشهای مرتبط با آسیبهای اجتماعی که با یک برنامه ریزی جامع در این دوره از مدیریت شهری قادر خواهیم بود معضلات پیش آمد را مرتفع نماییم.
برخورد قاطع با پیمانکاران متخلف همکار با عوامل غیرقانونی زباله گردی
به گزارش روابط عمومی معاونت هماهنگی امور مناطق به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ۵ سید محمد فیاض مدیرکل هماهنگی، نظارت و کنترل امور مناطق شهرداری تهران با همراهی عبدالمجید رحمانی رییس مرکز رصد و پایش آسیب های اجتماعی با حضور در منطقه ۵ به بررسی اقدامات صورت گرفته در راستای اجرای طرح ساماندهی آسیب های اجتماعی در منطقه پرداخت.
مدیرکل هماهنگی،نظارت و کنترل امورمناطق نیز طی سخنانی با اشاره به اهمیت اطلاع رسانی خلاقانه از زحمات همکاران به شهروندان اظهار داشت : توجه به ظرفیت های درون منطقه ای در نواحی و سرای محلات برای آگاه سازی شهروندان از مواردمورد انتظار در اجرای این طرح است .
فیاض ادامه داد : با متخلفینی که در خصوص اجرای طرح همکاری نکرده و کارشکنی می کنند از طریق ضابطین قضایی یگان حفاظت شهرداری برخورد قانونی خواهد شد و درمورد خودروها و مراکز جمع آوری و نگهداشت غیرمجاز زباله و پسماند پیگیری های قانونی انجام خواهد شد و در صورت اثبات همکاری پیمانکاران با زباله گردها ، برخورد قانونی انجام می پذبرد .
در ادامه عبدالمجید رحمانی رییس مرکز رصد و پایش آسیب های اجتماعی کلانشهر تهران نیز ضمن تشریح جایگاه این مرکز و ماموریت های آن خبر از موافقت صورت گرفته توسط دستگاه های مسئول با پیگیری شهردار تهران جهت نگهداری معتادین متجاهر در مراکز وابسته بیش از شش ماه داد و گفت: این افراد پس از ترک اعتیاد با ارایه خدمات آموزشی به جریان اشتغال اضافه شده و تحت نظارت مستمر خواهند بود. وی افزود : با پدیده تکدی گری سازمان یافته طی هماهنگی مقام قضایی به زودی برخورد قاطعی صورت می گیرد .
رحمانی ادامه داد : در موضوع کودکان کار و خیابان ، اخلاق ، مهربانی در کنار قاطعیت مدنظر است و باید از طریق مراکز غربالگری ، کودکان مورد نظر به بهزیستی تحویل داده شده تا تحت پوشش حمایت یک سازمان تخصصی قرار گیرند.
داوود گودرزی « شهردار منطقه ۵ » با اشاره به اهمیت مدیریت ، ساماندهی و برخورد قاطع در مقوله ساماندهی اجتماعی و پسماند گفت : باید با داشتن روحیه جمعی و با رویکرد تشویقی موضوع پسماند بین شهرداری و شهروندان مطرح و از همه ظرفیت ها بهره برداری کرد .
شهردار منطقه 5 اظهار داشت : با توجه به وجود مجموعه های تجاری و اداری گسترده در منطقه5 می بایست در قالب انعقاد تفاهم نامه های همکاری در حوزه پسماند اقدامات جدی صورت پذیرد .
چهار گام اساسی در اجرای مراحل جمع آوری زباله گردها و خودرو های غیرمجاز
جلسه طرح ساماندهی آسیب های اجتماعی در نواحی شهر تهران این بار در منطقه 7 با حضور سید محمد فیاض مدیرکل هماهنگی، نظارت و کنترل امور مناطق شهرداری تهران ، عبدالمجید رحمانی دبیر مرکز رصد پایش و مدیریت آسیب های اجتماعی کلانشهر تهران، نصراله آبادیان شهردارمنطقه 7 برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت هماهنگی و امور مناطق به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه 7، سید محمد فیاض مدیرکل هماهنگی، نظارت و کنترل امور مناطق شهرداری تهران ضمن تشریح روند وظایف دستگاه های اجرایی مرتبط با طرح ساماندهی آسیب های اجتماعی افزود: این طرح باید در سه قالب گشت مشترک شهربان و نواحی، گشت پسماند و گشت آسیب های اجتماعی در مناطق اجرا شود.
مدیرکل هماهنگی، نظارت و کنترل امور مناطق شهرداری تهران با بیان اینکه گشت شناسایی و مستندسازی، اطلاع به گشت های اجرایی ذیربط، ضبط و تحویل بار به ایستگاه های میانی از وظایف گشت مشترک شهربان و نواحی و همچنین جمع آوری و مستندسازی ضبط و تحویل بار به ایستگاه میانی، ارجاع عوامل به گشت های آسیب و توقیف و برخورد قضایی و انتظامی از وظایف گشت پسماند خواهد بود گفت:اجرای مراحل جمع آوری زباله گردها و خودرو های غیر مجاز در چهار گام انجام می پذیرد.
فیاض در ادامه افزود؛ در گام اول توسط شهردار ناحیه محل های غیرمجاز دپوی پسماند در محدوده ناحیه شناسایی و پس از انجام مستندسازی، مراتب جهت اخذ حکم قضایی به شهردار منطقه ارسال می شود سپس در گام دوم باید با راه اندازی گشت حریم بان در هر ناحیه و در دو شیفت کاری جهت مشارکت در طرح و انجام گشت زنی و جمع آوری خشال ها و اطلاع رسانی درباره محل های حضور زباله گردها و خودروهای غیرمجاز به واحدهای گشت پسماند صورت می پذیرد.
مدیرکل هماهنگی، نظارت و کنترل امور مناطق شهرداری تهران با بیان اینکه راه اندازی 25 واحد گشت پسماند در دو شیفت با همراهی ضابطین قضایی یگان حفاظت توسط سازمان مدیریت پسماند جهت جمع آوری زباله گردها و توقیف خودروهای غیرمجاز حمل پسماند بر اساس احکام مطرح شده در گام سوم در صورت می گیرد.
وی در ادامه با تشریح گام چهارم این طرح تأکید کرد؛ در صورت اثبات و احراز وابستگی عوامل زباله گرد و خودروی غیرمجاز حمل پسماند با پیمانکار طرف قرارداد با مجموعه شهرداری، در اسرع وقت برخورد قانونی با متخلف انجام خواهد شد.
در ادامه عبدالمجید رحمانی دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیبهای اجتماعی کلانشهر تهران به تشریح چگونگی راه اندازی طرح ساماندهی آسیب های اجتماعی پرداخت و گفت: با توجه به اهمیت رسیدگی و کاهش مباحث مرتبط با آسیب های اجتماعی، نیازمند هماهنگی و همکاری بین بخشی سازمان ها و نهادهای ذیربط هستیم.
رحمانی با اشاره به اینکه به منظور ساماندهی بصری شهر تهران در بحث متکدیان، معتادین متجاهر، جمع آوری پسماند خشک غیر مجاز و دستفروشان، در یک اقدام اصولی، باید چهره پایتخت اصلاح شود، افزود: طرح ساماندهی آسیب های اجتماعی زمانی در شهر تهران به نتیجه مطلوب و دلخواه خواهد رسید که حمایت و همراهی تمامی ارگان ها و دستگاه های متوالی را به دنبال داشته باشد.
دبیر مرکز رصد، پایش و مدیریت آسیبهای اجتماعی شهر تهران، خاطرنشان کرد: از مجموعه کارهایی که در این طرح دنبال میشود؛ بحث ساماندهی مشاغل و زبالهگردها با معاونت خدمات شهری است. بحث متکدیان، معتادان متجاهر، کودکان کار و خیابان و ساماندهی بیخانمانها هم با سازمان خدمات اجتماعی است که ذیل معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران باید کار را دنبال کنند.
نصراله آبادیان شهردار منطقه 7 ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های اجرا شده در این منطقه در راستای طرح ساماندهی آسیب های اجتماعی گفت: شناسایی کلونی ها و پاتوق های تجمیع افراد جامعه هدف، تامین گشت حامی شهر و اتوبوس، ناامن سازی معابر و چهارراه ها، از حیث حضور و فعالیت افراد جامعه هدف، اجرای طرح ساماندهی کلونی ها و پاتوق های ویژه شهر تهران توسط واحد گشت فوریت های اجتماعی سازمان، مراقبت دائمی از نقاط آسیب نواحی به منظور صیانت از معابر، میادین و کلونی های پاکسازی شده، بهسازی فضاهای بی دفاع شهری و پاتوق های تجمیع مددجویان جامعه هدف، شناسایی زباله گردها و محل دپوی ضایعات، شناسایی مراکز غیرمجاز و فروش ضایعات تنها بخشی از اقدامات منطقه در فرآیند اجرایی شناسایی بود.